Categories
Healthcare Architecture Master´s Thesis 2020

Åsa Martinsson

4. Context

Site

The chosen site is located in Vänersborg, a municipality south of Vänern with a focus on music. There used to be a cultural building on the site. It was torn down in 2007 and was replaced with a parking lot for the nearby supermarket.

Site model 1:1000

Site analysis
Analysis of the site and how it will be incorporated in the building

1. Keep a sight line from the city centre to the supermarket entrance.

2. Use the north light to create calm, non-distracting spaces.

3. Keep views towards the water and the trees.

4. Integrate the path on the site with the building.

5. Place the entrance close to the car road.


Placement & composition
Placement of the three pavilions on the site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *